Sváteční polévka1 malá cibule, mrkev, kousek celeru, 5 dkg slaniny, 30 - 40 dkg předního hovězího, jeden a čtvrt litru vývaru (může být i z kostky), malá hrst namočených sušených hub, lžíce hladké mouky, 1/8 litru kysané smetany, 2 lžíce kečupu, sůl, bobkový list, pepř, sůl
Všechny přísady včetně masa nakrájíme na malé kostičky, slaninu opečeme, přidáme cibuli a zpěníme, pak na cibuli vhodíme maso a důkladně oepčemel. Nakonec přidáme zeleninuk, houby a podusíme. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, osolíme a asi hodinu vaříme. Přidáme smetanu s rozmíchanou moukou, povaaříme, dochutíme kečupem, colí, pepřem a 1/4 lžičky cukru.
Copyright 1998-2024 © Luděk Šorm |